Potpisan ugovor za izgradnju Doma zdravlja u Stanarima, radove sufinansira Srbija

Srna
Foto: Srna

STANARI- Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić potpisao je danas sa kompanijom "Građ-promet" iz Doboja ugovor o izgradnji novog objekta Doma zdravlja, čija je vrijednost oko 3.750.000 KM.

Ugovor je zaključen po sistemu "ključ u ruke".

Ćelić je rekao novinarima da je lokalnim budžetom predviđeno oko 1.400.000 KM za izgradnju objekta, a dio sredstava obećala je i Vlada Srbije u iznosu oko 700.000 KM.

On je ukazao na značaj ovog objekta za građane ove lokalne zajednice s obzirom na to da je dosadašnji objekat Doma zdravlja neuslovan za usluge zdravstvene zaštite, ali će poslužiti za smještaj lokalne vatrogasne jedinice i komunalne službe.

Tehnički direktor "Građ-prometa" iz Doboja Marinko Ilić rekao je da će konzorcijum od pet preduzeća graditi objekat Doma zdravlja u dvije faze sa rokom od 14 mjeseci.

"Objekat je površine oko 1.700 metara kvadratnih, koji čine prizemlje i dva sprata", rekao je Ilić i dodao da kompanija ima neophodno iskustvo na izgradnji ovakvih objekata jer je i partner kineskoj kompaniji na izgradnji bolnice u Doboju.

 Direktor Doma zdravlja u Stanarima Slaven Jerinić najavio je da će po izgradnji objekat biti opremljen najmodernijim aparatima i uređajima, sa službama hitne medicinske pomoći, RTG i ultrazvučne dijagnostike, biohemijske laboratorije, porodične medicine, ginekologije, pedijatrije, stomatologije, specijalističke službe, higijensko-epidemiološke službe, centra za mentalno zdravlje i apoteke.

On kaže da je na području Stanara registrovano oko 4.500 osiguranika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana