Potpisan 51 ugovor za podršku nabavke sjemenskog materijala

GS
Potpisan 51 ugovor za podršku nabavke sjemenskog materijala

MRKONjIĆ GRAD- Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević danas je potpisao 51 ugovor sa poljoprivrednim proizvođačima, kao vid podrške za nabavku sjemenskog materijala, u ukupnom iznosu od 12.064 KM.

Vođević je pojasnio da se refundiraju sredstva za sjemenske proizvode u visini do 50 odsto, koje su poljoprivrednici utrošili za nabavku sjemena, maksimalno 300 KM po domaćinstvu.

"Mi smo u budžetu preko Agencije za privredni razvoj planirali da plasiramo oko 240.000 KM za naše poljoprivednike i ovo je samo početak, a ostali programi biće raspisani tokom ljeta i jeseni. Pozivam poljoprivrednike da prate naše pozive i da se prijave", poručio je Vođević.

Korisnik sredstava Dragojlo Tomić kaže da je ove godine zasijao 13 dunuma, gdje uzgaja kukuruz, pšenicu i baštu koju samu obrađuje.

On je naveo da podsticaji poljoprivrednicima znače, ali da bi visina mogla biti i veća.

Na osnovu javnog poziva za podršku za nabavku sjemenskog materijala zaprimljena su 52 zahtjeva, a komisija Skupštine opštine Mrkonjić Grad odobrila je 51.

Planirana sredstva za realizaciju ovog projekta na osnovu Programa za podsticaj privrednog razvoja opštine Mrkonjić Grad u ovoj godini iznose 15.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana