"Potkozarje fest 2023" okupio više od 20 izlagača

Srna
"Potkozarje fest 2023" okupio više od 20 izlagača

PRIJEDOR - Privredno-turistička manifestacija "Potkozarje fest 2023" koja je večeras otvorena na malom gradskom trgu u Prijedoru okupila je više od dvadeset izlagača.

Riječ je o promotivno-prodajnoj manifestaciji koja podrazumijeva izlaganje domaćih proizvoda komitenata "Potkozarske kuće" i "kuća" registrovanih za plasman i prodaju tipičnih lokalnih proizvoda sa područja lokalne samouprave ili regije iz koje dolaze /Lijevče kuća, Krajiška kuća, Herceg kuća/.


Organizatori manifestacije su grad Prijedor i Turistička organizacija grada.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Dijana Aramanda istakla je da je riječ o promociji autohtonih domaćih proizvoda.

"Ovo je ujedno i podrška rastu i razvoju lokalnih ekonomija i lokalnim malim preduzetnicima", rekla je Aramanda.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić izjavio je novinarima da je "Potkozarska kuća" koja je otvorena u maju ove godine, pokazala svoje prve rezultate i da je okupila veliki broj proizvođača i privrednika.

"Zainteresovanost za ovakav vid predstavljanja i prodaje svojih proizvoda iz domaće radinosti sve je veća, a grad koji je do sada podržavao male proizvođače i nastaviće to da radi i dalje i da podsticajima podržava mala i srednja preduzeća koja bi kasnija ušla u žPotkozarsku kućuž", rekao je Rosić.

U okviru jednodnevne manifestacije "Potkozarje fest 2023", koja je dio ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta, pored promocije i prodaje domaćih proizvoda regije Potkozarja organizovano je i takmičenje za izlagače i nagradna tombola za posjetioce čiji su sponzori bili izlagači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana