Postavljanje bezbjednosnih kamera u Bijeljini prema planu

GS
Postavljanje bezbjednosnih kamera u Bijeljini prema planu

BIJELjINA - Zajednički projekat Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Gradske uprave Bijeljina, kojim je predviđeno pokrivanje teritorije grada sa 137 kamera za video-nadzor napreduje predviđenom dinamikom i do sada je postavljeno 55 uređaja za snimanje, istakli su nakon sastanka ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

  - Očekujemo da će, kao u 35 lokalnih zajednica širom RS gdje je projekat postavljanja video-nadzora već realizovan, doći do smanjenja broja počinjenih krivičnih djela u značajnom procentu i na taj način ćemo unaprijediti bezbjednost građana. Tamo gdje dođe do izvršenja prekršaja ili krivičnih djela, zahvaljujući video-nadzoru ćemo imati mogućnost da vršimo kvalitetniju istragu koja će rezultirati hapšenjem počinitelja djela – pojasnio je Lukač.

Pored Gradske uprave, Lukač je posjetio i Policijsku upravu Bijeljina i ocijenio da su rezultati po pitanju borbe protiv kriminaliteta na zadovoljavajućem nivou.

- U Bijeljini je zabilježen pad kriminaliteta od 12 odsto u odnosu na raniji period, što govori o dobrom radu policije. Zbog više saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, smatramo da je potrebno pojačati kontrolu saobraćaja, ali i migrantsku kontrolu, iako je broj migranata registrovanih u Policijskoj upravi Bijeljina manji u odnosu na neke druge policijske uprave – naglasio je Lukač.

Gradonačelnik Bijeljine je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra unutrašnjih poslova RS i naglasio da je zajednička ocjena nakon sastanka da Policijska uprava Bijeljina dobro radi svoj posao štiteći bezbjednost građana.

- Imamo čime da se pohvalimo jer je broj krivičnih dijela u Semberiji, ali i RS značajno smanjen. Nezaobilazna tema je bila i pandemija korona virusa, odnosno na koji način pripadnici policije mogu pomoći inspektorima i ljekarima u nastojanju da se smanji širenje kovida-19. Takođe, pred nama je i veliki izazov, a to je dan izbora. U razgovoru sa ministrom Lukačem zaključili smo da će sve institucije koje uzimaju učešće u izbornom procesu nastojati da taj dan protekne onako kako je to najsigurnije za građane koji izađu na birališta – najavio je Mićić.

Što se tiče zajedničkog projekata MUP-a i Gradske uprave, kojim je predviđeno da Bijeljina bude pokrivena video-nadzorom, Mićić je istakao da će kamere biti postavljene i duž kanala Dašnica, kako bi se nesavjesni građani spriječili da otpad bacaju u kanal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana