Posljednjom parom Zoran Jovičić iz Rogatice oživio imanje

S. M.
Posljednjom parom Zoran Jovičić iz Rogatice oživio imanje

ROGATICA - Da se upornost i pošten rad isplati dokaz je Zoran Jovičić iz sela Karaula u rogatičkoj mjesnoj zajednici Berkovići koji je uprkos životnim nedaćama uspio da stane na noge i oživi imanje.

Zoran koji je od oca naslijedio punu štalu goveda i tor ovaca vodio je domaćinstvo sve dok se prije nekoliko godina nije razbolio. Da stoka ne bi skapavala, teška srca, morao je prodati i posljednju ovcu i ostao bez igdje ičega. U najboljim godinama života postao je, kako reče, u neku ruku socijalni slučaj, ali ne za dugo. Zdravlje mu se polako vraćalo i Zoran, osjetivši da ne može živjeti bez stoke, odvojio je i posljednju paru i kupio nekoliko ovaca sa kojim je i njegovo zdravlje bivalo sve bolje. Pošto se, kako tvrdi njegov rođak Dragiša Jovičić, radi o vrijednom i poštenom čovjeku, nagrada je počela dolaziti i od Boga i prirode.

Njegove ovce u najvećem broju jagnjenja donosile su po dvoje pa i troje jagnjadi. Tako je i ove godine. Od 15 priplodnih ovaca osam ih je ojagnjilo po dvoje, a deveta ovca na svijet je donijela  dvije ovčice i jednog ovnića, zanimljivo, crne boje runa iako im je majka potpuno bijela.

- One me održavaju u životu. Zahvaljujući ovcama ne samo da imam koju marku više u džepu, nego sam i zdraviji jer se više krećem. Koliko sam se sa njima sprijateljio, dokaz je da one za mnom idu kud god krenem - kazuje Zoran.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana