Posljedice nevremena u Srpcu: Naselja bez struje, kuće bez krovova

GS
Posljedice nevremena u Srpcu: Naselja bez struje, kuće bez krovova

SRBAC - Jako nevrijeme koje je jutros oko šest časova zahvatilo opštinu Srbac pričinilo je štetu i na dalekovodnoj mreži zbog čega je došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Prema podacima iz RJ Elektrodistribucija Srbac sve raspoložive ekipe električara su na terenu, a u ispomoć im dolaze i kolege iz Prnjavora, kao i manja ekipa iz Laktaša, piše RTRS.

- Svi smo na terenu i još uvijek nemamo uvida u stanje na dalekovodu za Sitneše, Srđeviće i Lepenicu, a na dosta mjesta u Razboju, Kladarima i Glamočanima su prelomljena stabla oštetila dalekovod koji napaja ljevčanski dio opštine - izjavila je za Radio Srbac rukovodilac Elektrodistribucije Olivera Radović.

Pripadnici Vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i radnici Osnovne škole "Dositej Obradović" u Razbooju uspjeli su u značajnoj mjeri da saniraju oštećenja na ovom objektu.

Pričinjena je materijalna šteta, a na pojedinim kućama vjetar je oštetio krovove.

Dalibor Košutić, samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite opštine Srbac, rekao je Srni da je djelimično oštećen krov na zgradi Osnovne škole "Dositej Obradović" u mjesnoj zajednici Glamočani.

- Pored krova značajno je oštećena i vanjska fasada, ali uspjeli smo sanirati posljedice jutrošnjeg nevremena i obezbijediti prostor u okviru škole gdje se nastava odvija nesmetano - naglasio je Košutić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana