Poskupljenje komunalija piše tužbe u Doboju

Milijana Latinović
Poskupljenje komunalija piše tužbe u Doboju

Doboj - Nezadovoljna grupa građana podnijela je prijavu Okružnom tužilaštvu Doboj protiv predstavnika Gradske uprave, te komunalnih preduzeća "Gradska toplana", "Progres" i "Vodovod" zbog, kako kažu, nezakonitog poskupljenja komunalnih usluga za 15 odsto.

Predstavnik grupe građana Velimir Đorđić poručio je da se građani neće na ovome zaustaviti i da će, ako zatreba, oko 500 njih izaći na ulice ili zatražiti pomoć međunarodne zajednice.

- Gradonačelnik Obren Petrović i Skupština grada Doboja su neopravdano i nezakonito dali svojim stranački usmjerenim direktorima odobrenje da povećaju cijene komunalnih usluga - kazao je Đorđić.

On je istakao da je poskupljenje komunalnih usluga bilo uslovljeno povećanjem cijene električne energije, do koje još nije došlo.

- Svakog prosječnog građanina ovo poskupljenje košta oko 150 KM na godišnjem nivou, pa vi vidite - rekao je Đorđić.

Iz Okružnog tužilaštva Doboj potvrđeno je da je predmetna prijava zaprimljena i dodijeljena u rad okružnom tužiocu i biće rješavana u redovnoj proceduri.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Sanja Vulić istakla je da ova stranka podržava stav nezadovoljne grupe građana, koji treba da istraju u svojoj inicijativi.

- Cijena komunalija je podignuta uz lažno obrazloženje. Neka nam objasne zašto poskupljuju komunalne usluge za 15 odsto. Da je riječ o poskupljenju od dva, tri odsto, pa i da razumijemo, ali ovo je stvarno strašno - rekla je Vulićeva. Ona dodaje da se Klub odbornika SNSD-a obratio u vezi sa ovim pitanjem i Inspektoratu RS, ali do danas nisu dobili odgovor.

- Postoje indicije da je do ovog poskupljenja došlo kako bi mogli manipulisati novcem koji nemaju, a treba im u izbornoj kampanji koja slijedi na lokalnim izborima. Nadam se da će se skupštinska većina napokon dozvati pameti i konačno glasati u interesu građana, a ne onako kako gradonačelnik kaže - kazala je Vulićeva.

U Gradskoj upravi juče nismo uspjeli dobiti izjavu.

Vlast u Doboju čini SDS u koaliciji sa DNS-om, SDP-om i odbornicima sa Liste za Doboj, dok opoziciju čine odbornici SNSD-a i SP-a.

Saglasnost

Saglasnost o poskupljenju cijena vode, grijanja i odvoza smeća za 15 odsto data je na sjednici Skupštine grada održanoj 18. juna, koju su lokalna preduzeća "Vodovod", "Toplana" i "Progres" opravdali najavljenim povećanjem cijene električne energije, do koje nije došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana