Posjetom muzeju i bioskopu nagrađen trud učenika iz Srpca

D. J.
Posjetom muzeju i bioskopu nagrađen trud učenika iz Srpca

Srbac - Učenici prvog razreda ekonomskih tehničara, koji je proglašen najboljim odjeljenjem Centra srednjih škola "Petar Kočić" iz Srpca u prvom polugodištu, dobili su od škole i drugih ustanova pregršt nagrada.

Za 23 đaka ovog odjeljenja organizovan je odlazak u Banjaluku, gdje su obišli Muzej RS i pogledali postavku "Od praistorije do savremenog doba", multimedijalnu izložbu "Jasenovac", izložbu "Ribe, vodozemci i gmizavci naših krajeva", te etnološku i etnografsku izložbu.

Nakon posjete Muzeju RS, đaci su obišli tvrđavu "Kastel", a organizovan je i odlazak u multipleks "Palas" gdje je prikazan film Emira Kusturice "Na mliječnom putu".

Njihov uspjeh nagradila je i Narodna biblioteka iz Srpca koja ih je obradovala besplatnim kolektivnim učlanjenjem.

Odjeljenski starješina Branka Keser rekla je da je veoma zadovoljna zalaganjem učenika na nastavi, a naročito činjenicom da su adekvatno nagrađeni za sve što su postigli.

- Mnogo ih je obradovao odlazak u Banjaluku, a i nagrada koju su dobili od biblioteke je značajna, jer će im omogućiti da njeguju ljubav prema čitanju - rekla je Keserova.

Direktor škole Milenko Živanić rekao je da su kriterijumi za izbor najboljeg odjeljenja bili prosječna ocjena, izostanci, učešće u vannastavnim aktivnostima, vladanje, procenat prolaznosti, učešće odjeljenja u akcijama i napomene u dnevniku.

- Nadam se da ćemo na ovaj način motivisati i druge srednjoškolce da na kraju drugog polugodišta ostvare još bolje rezultate - istakao je Živanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana