Kotor Varoš: Posađeno 270 sadnica

Srna
Foto: srna

KOTOR VAROŠ - Opštinska uprava Kotor Varoš će svake godine posaditi najmanje 150 stabala na svom području, a na to se obavezala potpisivanjem inicijative sa Razvojnim programom UN (UNDP).

Inicijativu su potpisali načelnik opštine Zdenko Sakan i projektni službenik UNDP-a Diana Šilić, a potom je organizovana sadnja 270 sadnica, od kojih je 150 donacija opštine, a 120 donacija UNDP-a. Sadnice su posađene na pet lokacija u gradu.

Inicijativom "Bez drveća ne bi bilo kiše, naše tlo bi bilo nezaštićeno, a vazduh bi bio nepodnošljiv" se nastoji umanjiti problem zagađenja vazduha, zemljišta i vode.

UNDP je upravo zbog toga pokrenuo inicijativu za zeleniju i održivu budućnost i pozvao jedinice lokalne samouprave u BiH da se obavežu na sadnju drveća svake godine.

"U 2020. godini smo zasadili oko 10.000 stabala i nadamo se da ćemo u ovoj godini doći do cifre od 40.000. Radi se o dobrovoljnoj volonterskoj akciji lokalnih zajednica i UNDP-a", navela je Šilićeva i istakla odličnu saradnju sa Kotor Varošom.

Sakan je naveo da se ovom inicijativom nastoji odgovoriti na problem zagađenja vazduha, zemljišta i vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana