Porodicama poginulih uručene medalje zasluga za narod

Srna
Porodicama poginulih uručene medalje zasluga za narod

Bratunac - U Bratuncu su danas povodom sjećanja na 24 godine od velikog zločina nad Srbima u selu Bjelovac uručene medalje zasluga za narod članovima porodica šest poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine, koje je posthumno odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Medalje porodicama posthumno odlikovanih boraca uručio je predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović.


On je rekao da je predsjednik Srpske Milorad Dodik povodom Dana nestalih 15. septembra posthumno odlikovao 140 boraca Vojske Republike Srpske, među kojima i šest poginulih boraca iz Bratunca, čijim porodicama su danas uručena odlikovanja.

Mitrović je istakao da je ovo priznanje znak pažnje i dokaz da poginuli borci nisu zaboravljeni i da Republika Srpska cijeni žrtve koje su pale za njeno stvaranje i slobodu srpskog naroda, ali i da brine o njihovim porodicama.

On je najavio da će u narednom periodu biti realizovani programi zapošljavanja djece poginulih boraca, kao i da treba da dođe do povećanja invalidnina za porodice poginulih i ratne vojne invalide.

Odlikovanja su uručena za poginule borce: Dragana Savića, Ljubisava Ivanovića, Simu Pajića, Čedu Krajišnika, Dušana Milanovića i Miladina Tubića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana