Ponovo smijenjena tri načelnika u Bijeljini

Lj. A.
Ponovo smijenjena tri načelnika u Bijeljini

Bijeljina - Sjednicu Skupštine grada Bijeljina juče su obilježile ponovne smjene i imenovanja načelnika gradskih odjeljenja, te povratak opozicije u skupštinske klupe.

Skupštinska većina je uprkos sudskim presudama o povratku na radna mjesta smijenila načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića, načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavka Bašića i načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slavišu Savića. Na njihova mjesta ponovo su imenovani vršioci dužnosti Vaso Arsenović, Slobodan Marković i Miroslav Bobić.

Predsjednik gradskog parlamenta Dragan Đurđević istakao je da su smijenjeni načelnici počinili niz propusta i kriminalnih radnji.

- Nadzorni odbor grada Bijeljine uočio je niz propusta u Sofrenićevom radu, kao i brojne neregularnosti prilikom isplate obaveza prema dobavljačima - rekao je Đurđević.

Ovo je prva sjednica kojoj su prisustvovali i odbornici stranaka Saveza za promjene, kao i odbornik SDA, od kada su u maju postali opozicija u lokalnom parlamentu. Oni su prije glasanja o smjenama napustili sjednicu, a predsjednik Kluba odbornika SDS-a Jovan Gajić nazvao je smjene nezakonitim i najavio sudske postupke protiv članova skupštinske Komisije za izbor i imenovanja. 

Sofrenić je kazao da je ponovo riječ o neregularnim smjenama i da  se aktuelna skupštinska većina oglušila o sudske presude.

Slobodan Petrić iz SNSD-a optužio je opoziciju za opstrukciju i podsjetio da je proteklih osam godina SDS smjenjivao u Bijeljini, a tadašnja opozicija nije napuštala sjednice. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zbog smrtnog slučaja u porodici nije prisustvovao zasjedanju Skupštine grada, a sjednica je prekinuta kako bi odbornici prisustvovali sahrani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana