Ponovo polomljene klupe uz šetalište Guber

Srna
Ponovo polomljene klupe uz šetalište Guber

SREBRENICA - Nepoznati vandali polomili su nekoliko klupa uz srebreničko šetalište Guber, koje su postavljene u okviru volonterske akcije “Klupa za Guber”.

Klupe su uništene prije nekoliko dana, a polomljeni dijelovi bačeni u potok. Sve je prijavljeno Policijskoj stanici u Srebrenici, koja traga za počiniocem ovog vandalizma.

Šetalište od Srebrenice do izvorišta ljekovitih voda Guber dugo je dva i po kilometra. Tu su klupe prvi put postavljene nakon što su građani iz ovog mjesta i dijaspore 2015. godine izdvojili sredstva, a grupa volontera ih napravila i postavila. Na svakoj od njih bila je pločica sa imenom donatora.

U akciji su učestvovali građani različitih nacionalnosti koji su na taj način željeli da daju doprinos da se uredi srebreničko izletište, šetalište i stvore uslovi za rekreaciju, odmor i druženje, te pošalje poruka mira i tolerancije.

Ubrzo nakon postavljanja klupa 2015. godine, vandali su uništili 12 od 21 klupe, ali su volonteri odmah prikupili sredstva, te ih obnovili.

Prema nezvaničnim saznanjima, grupa aktivista namjerava da na proljeće pokrene treću akciju “Klupa za Guber”, obnovi polomljene i postaviti još nekoliko novih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana