"Ponosna kartica" za porodice sa troje i više djece

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ - Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predsjednik Fondacije "Za porodicu" Dragan Dakić potpisali su danas sporazum o saradnji i ugovor kojim će biti finansiran projekat čiji je cilj pomoć porodicama sa troje ili više djece.

Ove porodice će koristeći "ponosnu karticu" ostvarivati popuste prilikom kupovine kod privrednih subjekata koji učestvuju u projektu "Prijatelj porodice".

"U okviru ovog projekta porodice ili roditelji sa troje i više djece dobijaju ponosnu karticu Republike Srpske, kojom ostvaruju popuste prilikom plaćanja robe i usluga u Ponosnom marketu Republike Srpske, drugim maloprodajnim objektima kompanija, malih preduzeća i preduzetnika koji učestvuju u navedenom projektu, kao i prilikom plaćanja usluga javnih preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti lokalnih samouprava i Republike koji podrže ovaj projekat", rekao je Srni Dakić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan pozvao je privredne subjekte da područja lokalne zajednice da se priključe ovom značajnom projektu i tako pomognu višečlanim porodicama.

Opštinska uprava će biti zadužena za tehničku podršku, tako što će jedan od službenika pružati asistenciju građanima za prijavu za kartice, kao i poslovnim subjektima koji žele da budu dio projekta.

"Porodice se za ponosnu karticu mogu prijavljivati od ponedjeljka, 5. aprila, a svu potrebnu pomoć i informacije mogu dobiti u kancelariji službenika u Odjeljenju za društvene djelatnosti", naveo je Sakan.

Ovaj projekat ide u korak sa pronatalitetnim mjerama koje se sprovode u Republici Srpskoj, a kao takav bi trebao da smanji teret potrošačke korpe koji trpe višečlane porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana