Pomoć za liječenje dvanaestogodišnjeg Sergeja Ševića

Srna
Pomoć za liječenje dvanaestogodišnjeg Sergeja Ševića

Novi Grad - Za pomoć u liječenju dvanaestogodišnjeg Sergeja Ševića iz Blatne kod Novog Grada, koji boluje od sekundarne arterijske hipertenzije renovaskularne prirode, otvoren je humanitarni broj 1413.

Kompanija "M:tel" je, u saradnji sa Udruženjem "Svetionik" iz Prijedora, aktivirala ovaj humanitarni broj do kraja avgusta, čijim pozivom se donira jedna konvertibilna marka za liječenje Sergeja Ševića.

Sergeju je, prema preporuci Nefrološke službe Univerzitetske klinike iz Beograda, potrebno liječenje u bolnici u Londonu.

Na beogradskoj Klinici Sergej je bio hospitalizovan prvi put 2012. godine zbog izrazito visokih vrijednosti krvog pritiska, a prethodno je liječen na klinici u Banjaluci, gdje je i započeta trojna antihipertenzivna terapija.

Zbog loše regulacije krvog pritiska, na Klinici u Beogradu mu je rađeno više dijagnostičkih procedura, među kojima i autotransplatacija lijevog bubrega.

Zbog kompleksnosti bolesti, u novembru prošle godine konzilijarno je donesena odluka da se dječak uputi u inostrani referentni centar, koji je prihvatio preuzimanje daljeg liječenja Sergeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana