Pomoć za 365 Srpčana: Počela podjela rasada i prskalica

D. J.
Pomoć za 365 Srpčana: Počela podjela rasada i prskalica

SRBAC - U organizaciji opštine Srbac i poljoprivrednog klastera GLS juče je počela podjela 365 paketa rasadnog materijala i leđnih prskalica zapremine pet litara za socijalne kategorije, višečlane porodice i domaćinstva koja su bez primanja, boračke kategorije i lica koja su trenutno bez posla.

Radi se o projektu koji je organizovan u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS koje je obezbijedilo 300 paketa za korisnike, a opština Srbac je uplatila sredstva za 65 paketa.

Ovo je drugi dio pomoći koji je stigao za srbačke porodice, jer im je polovinom aprila obezbijeđeno 365 paketa sjemenskog materijala za površinu od 500 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost paketa za opštinu Srbac je 90.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da su stigle sadnice paradajza i paprike, kao i prskalice koje će biti lično dostavljene poljoprivrednicima, a svaki od korisnika dobiće po 30 sadnica paradajza i 70 sadnica paprike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana