Pomoć najmlađima: Mozzart donirao 1.000 kašica Javnoj kuhinji za bebe

Mozzart
Foto: Mozzart

Udruženje "Obraduj nekog" iz Sarajeva nedavno je oglasilo akciju prikupljanja 1.000 kašica za potrebe Javne kuhinje za bebe u Bratuncu.

Čim su saopštili tu vijest, reagovali su iz kompanije Mozzart odlukom da im doniraju kompletnu količinu neophodne hrane za najmlađe. Danas je 1.000 kašica stiglo u Bratunac, a podjela je odmah počela.

„Zaista smo presrećni što nam je stigla ova donacija iz Mozzarta jer određeno vrijeme uopšte nismo imali kašica za bebe. Već danas smo podijelili dosta kašica bebama koje žive u udaljenim selima, a nastavljamo distribuciju i narednih dana. Posebno smo srećni kada usrećimo djecu, pa se zahvaljujemo kompaniji Mozzart što su ispunili dato obećanje i što smo mogli da se oslonimo na njih" kaže Aida Sadiković Mehonić, predsjednica Udruženja „Obraduj nekog", Sarajevo.

Iz ovog udruženja poručuju da su srećni što postoje društveno odgovorne kompanije poput Mozzarta zbog kojih su sigurni da djeca, koja sa roditeljima dolaze u javnu kuhinju, neće biti gladna.

Na pokretanje akcije su se odlučili jer je u našoj zemlji stotine roditelja koji ovu kašicu ne mogu priuštiti svojoj bebi.

S obzirom na to da je javna baby kuhinja dugoročan projekat, iz Udruženja „Obraduj nekog" poručuju da im na godišnjem nivou treba oko 200.000 KM za potrebe najmlađih čiji su roditelji socijalno ugroženi. Sav donirani novac usmjeravaju na nabavku hrane i higijenskih proizvoda za bebe. Na mjesečnom nivou potroše oko 2-3 palete mlijeka, velike količine palente, griza, tjestenine, žitarica, te pelena i baby kozmetike.

Osim ovog, aktuelni su i projekti „Idemo na babine", prikupljanje poklon paketa za nezaposlene trudnice, projekti sa seoskim školama i za pomoć nadarenoj djeci. 

Mozzartov plemeniti gest primjer je drugima kako da pokažu svoju humanost. Naime, pozivom na broj 17057 doniraju se 2 KM za sve humanitarne akcije Udruženja „Obraduj nekog". 

Evo na koji način se možete priključiti njihovoj plemenitoj misiji:

https://www.facebook.com/idemonababine/?locale=hr_HR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana