Pomen za 5.500 stradalih u ustaškom pokolju u Šušnjaru

Srna
Pomen za 5.500 stradalih u ustaškom pokolju u Šušnjaru

Sanski Most - Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu svetih apostola Petra i Pavla u Sanskom Mostu te služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na spomen-kompleksu Šušnjar juče je obilježeno 75. godina od stradanja 5.500 Srba i Jevreja u ustaškom pokolju na Ilindan 1941. godine

- Ovdje je 5.500 ljudi ubijeno i to je bio jedan od pokušaja NDH da zaplaši Srbe, da ih stavi pod potpunu kontrolu - rekao je član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić.

On je dodao da bi vlasti Sanskog Mosta, Unsko-sanskog kantona i FBiH trebalo da utiču na to da se i spomen-obilježju Šušnjar vrati izgled koji je imao. Načelnik Oštre Luke Dragan Stanar rekao je da je kulminacija velikog zločina prije 75 godina bila upravo 2. avgusta na Šušnjaru. Parastosu na Šušnjaru prisustvovali su potomci i poštovaoci žrtava, predratni stanovnici Sanskog Mosta i drugi.

U Oštroj Luci u ponedjeljak su održani Međunarodni književni susreti "Šušnjar 2016", čime su nastavljeni Ilindanski dani kojima opština obilježava svoj dan i krsnu slavu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana