Pomen na stradale u saobraćajnim nezgodama

Srna
Foto: srna

PRIJEDOR- Polaganjem vijenca i prisluživanjem svijeća na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru je danas obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević rekao je da je, nažalost, ove godine troje djece poginulo u saobraćajnim nesrećama na području Prijedora.

"Nadam se da se takvi slučajevi neće ponavljati", rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

Kovačević, koji je i predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada, pozvao je učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem zaštite druge, a pogotovo najranjiviju kategoriju, djecu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović podsjetio je na dvije saobraćajne nezgode koje su se desile prije dva dana, a u kojima su poginula tri lica.

 On je apelovao da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno ograničenja brzine kretanja, te da ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, lijekova ili drugih psihoaktivnih supstanci. Sekretar Auto-moto društva Prijedor Radan Vukadinović rekao je da se današnji dan obilježava s ciljem smanjenja broja poginulih na putevima Republike Srpske.

Obilježavanju današnjeg datuma prisustvovali su i predstavnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, Hitne službe Doma zdravlja i Gradske organizacije Crvenog krsta, a podjelom letaka sa porukom "Sjetimo se. Podržimo. Djelujmo" saosjeća se sa porodicama stradalih i teško povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama, a ujedno i odaje priznanje svima koji spasavaju i zbrinjavaju žrtve saobraćajnih udesa kojima je u pozivu spasavanja i borbe za ljudski život potrebna podrška društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana