Položeni vijenci na spomenik u Pučilama: Sjećanje na borce koji su dali život za Srpsku

Lj. A.
Položeni vijenci na spomenik u Pučilama: Sjećanje na borce koji su dali život za Srpsku

BIJELjINA - Dan sjećanja na 33 borca Vojske Republike Srpske (VRS) koji su poginuli 21. aprila 1993. godine na Banj brdu na Majevici i sve poginule i umrle borce u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja Tuzle, obilježen je juče u Bijeljini.

Na Gradskom groblju u Pučilama kod spomenika podignutog u slavu i čast poginulim i umrlim borcima, položeni su vijenci i evocirane uspomene na taj tragični događaj, a zbog mjera koje su na snazi usljed epidemije virusa korona nije bilo većeg okupljanja.

- Okupili smo se u čast 33 borca VRS Prvog bataljona Druge majevičke brigade, ali i u čast i slavu svih boraca sa područja Tuzle, čijih je 205 imena uklesano na ovom spomeniku - rekao je predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović.   

Jedan od komandanata Prvog bataljona Druge majevičke brigade Miladin Vasić, koji je ostao živ jer je prethodno bio ranjen i nije bio na položaju, kaže da su tog jutra muslimanske diverzantske jedinice prišle iza leđa srpskih branilaca.

- Ušli su polako, zaobišli komandu, minobacače, zarobili naše borce. Bilo i ne ponovilo se više nikad - prisjetio se Vasić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana