Položeni vijenci na spomenik poginulim sa područja Bosanskog Grahova

SRNA
Položeni vijenci na spomenik poginulim sa područja Bosanskog Grahova

BOSANSKO GRAHOVO- Na Spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja opštine Bosansko Grahovo danas su položeni vijenci i odata počast stradalima, povodom Dana te opštine.

Vijence su položile delegacije Srbije, opštine Bosansko Grahovo, lokalne boračke organizacije i grada Kikinde.

Održana je i Svečana sjednica Opštinskog vijeća kojoj su, osim rukovodstva opštine, prisustvovali i poslanici u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović i Sanja Lakić, generalni konzul Srbije u Mostaru Vaso Gujić, šef konzularne kancelarije Srbije u Drvaru Jugoslav Đorđević, delegacije opštine Istočno Novo Sarajevo i grada Kikinda, kao i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Duško Radun.

Danas u 13.30 časova biće otkrivena bista Goluba Babića i održan istorijski čas, a biće promovisana i knjiga "Monografija FK `Grahovo`".

Opština Bosansko Grahovo nalazi se u zapadnom dijelu BiH, u Livanjskom kantonu, na samoj granici sa Hrvatskom i naseljena je mahom starijim stanovništvom, većinski Srbima povratnicima.

Dan opštine obilježava se nakon 28 godina, a javnom raspravom je odlučeno da to bude 19. avgust, Preobraženje Gospodnje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana