Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu u Kotor Varoši

Srna
Položeni vijenci na Spomen-kosturnicu u Kotor Varoši

Kotor Varoš - Predstavnici SUBNOR-a i opštine Kotor Varoš položili su vijence na Spomen-kosturnicu u ovoj opštini poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata, povodom Dana pobjede nad fašizmom - 9. maja.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je tom prilikom da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu kao odlučni borci za slobodu. “Mi živimo na specifičnom prostoru, međutim, baštineći svoju kulturu, baštineći određene iskrene ideje i ideologije koje imamo u borbi protiv zla mislim da će nam svima pomoći da lakše i bolje živimo u okruženju”, rekao je Sakan.

Predstavnik Opštinskog odbora SUBNOR-a Vojo Glavaš rekao je da Dan pobjede nad fašizmom treba obilježavati i istinu prenositi na mlađu generaciju.

“U NOR-u je učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu zemlje”, istakao je Glavaš.

Predstavnici SUBNOR-a su još jednom izrazili nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovali da institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana