Položeni vijenci na partizansko groblje u Knežici

Srna
Položeni vijenci na partizansko groblje u Knežici

Kozarska Dubica - Polaganjem vijenaca na partizansko groblje u naselju Knežica kod Kozarske Dubice, danas je počelo obilježavanje 74 godine od podizanja ustanka protiv fašizma u BiH.

Vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Aleksandar Vranješ, delegacije Narodne skupštine i Vlade Srpske, konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić, kao i delegacije opštine Kozarska Dubica, republičkog i opštinskog SUBNOR-a.

U znak sjećanja na datum kada je narod Potkozarja digao ustanak protiv fašizma i okupacije, vijence na partizansko spomen-obilježje u Knežici položili su i pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, delegacije Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

Obilježavanje Dana ustanka protiv fašizma u BiH biće nastavljeno večeras prigodnim programom koji će biti održan u Milića Gaju kod Kozarske Dubice, gdje će se brojnim poštovaocima tradicije Narodnooslobodilačke borbe obratiti zvaničnici Republike Srpske i predstavnici SUBNOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana