Pola vijeka ljubavi i sloge supružnika Dragić

Srna
Pola vijeka ljubavi i sloge supružnika Dragić

PRIJEDOR - Persa i Božo Dragić iz prijedorskog sela Saničani danas su u porodičnom domu proslavili 50 godina ljubavi i sloge, a prilikom zdravice na svom zlatnom piru rekli su da neki poseban recept za uspjeh u braku i ljubavi nemaju, već da su se tokom godina vodili time da moraju biti samo dobar primjer svojoj djeci.

Dragić je novinarima rekao da su on i supruga u mladosti bili komšije, zajedno čuvali stoku, družili se i zavoljeli.

“Kroz život se boriš. I mi smo se borili, ali je sve lakše uz ljubav i poštovanje”, kaže Dragić.

Njegova životna saputnica Persa dodaje da, kada pogleda unazad, ne zna šta bi loše izdvojila.

“Nema veće sreće od one kada u svom porodičnom domu okupiš najmilije i kada se sa njima veseliš. To je najvažnije - ta sloga, okupljanje, fino nam je. Djecu smo stekli, imamo dva sina, snahe i troje unučadi. Neka su nam živi i zdravi, to nam je najbitnije, da sa njima ovo još života da poživimo”, poželjela je Persa.

Dok se prisjećaju događaja iz pola vijeka zajedničkog život uglas kažu da su kroz sve životne probleme išli hrabro i sa vjerom, rješavajući jedno po jedno, što je i njihov savjet mladima.

“Lako se okrenuti i otići. Treba sjesti, razgovarati, riješiti problem dogovorom - drugačije ne može”, savjetuju Dragići.

Osim što su sa radošću dočekali rodbinu, komšije i brojne prijatelje, veoma ih je obradovala posjeta i čestitka gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

“Jubilej koji zaista treba da se proslavi. Čast mi je da sam sa njima danas, prvo kao čovjek i prijatelj, a onda i kao gradonačelnik. Nadam se da ćemo se na istom mjestu okupiti i za 10 godina, kada budu slavili 60 godina braka”, istakao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana