Pokloni za djecu i mlade u Loparama

Mozzart
Foto: Mozzart

Brojni mališani i srednjoškolci iz Lopara obradovali su se poklonima koji su im stigli proteklih dana. Kompanija Mozzart nastavila je da pomaže obrazovne institucije širom zemlje, a ovog puta donacije su stigle u javni vrtić i Srednjoškolski centar u ovoj opštini.

 „Pratimo u medijima društveno odgovorni rad kompanije Mozzart. Zato smo odlučili da im se obratimo za pomoć. Sve nas je obradovao pozitivan odgovor, a posebno bih istakao zadovoljstvo učenika povodom ove donacije tehničke opreme. Sve pohvale za rad ove kompanije, odnosno njihovu podršku sportskim klubovima i obrazovnim institucijama - kaže Boro Stanić, direktor JU Srednjoškolski centar Lopare.

 Kroz ovu školu, tokom više od četiri decenije, prošli su mnogi mještani Lopara. Danas Srednjoškolski centar pohađa 167 učenika, a obrazuju gimnazijalce, tehničare računarstva i programiranja, bravare zavarivače i ekonomske tehničare. Od sljedeće godine planiraju i pokretanje smjera CNC operater koji je veoma tražen.

Najveće zanimanje u Loparama vlada za smjer tehničar računarstva i programiranja. Međutim, nisu imali dovoljno računarske opreme, a većina je bila zastarila. Zato su se obratili kompaniji Mozzart koja im je pružila podršku.

Da ova škola ide u korak sa vremenom, dokazuje činjenica da su nedavno uspješno završili projekat postavljanja solarne elektrane na objekat. Dobili su energetsku suglasnost, pa sada još očekuju potpisivanje ugovora i puštanje elektrane u pogon…

 U modernizovanoj školi u Loparama jednog dana će u klupe sjesti mališani koji trenutno pohađaju JU Vrtić Lopare. Ima ih više od 100 u tri vaspitne grupe i u produženom boravku, a i njima je stigla pomoć od kompanije Mozzart.

Zahvalni smo što su prepoznali našu potrebu, izašli nam u susret i obradovali našu djecu. Ovim gestom su nam olakšali uslove za rad", poručuje Danijela Cvijanović, direktorica JU Vrtić Lopare. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana