Pogoršana epidemiološka situacija u Sokocu

Srna
Pogoršana epidemiološka situacija u Sokocu

SOKOLAC - Epidemiološka situacija na području opštine Sokolac rapidno je pogoršana nakon što je oktriveno 30 novih slučajeva infekcije virusom korona, rekla je direktor Doma zdravlja u Sokocu Adrijana Stanar.

Stanareva je navela da je u četvrtak, 25. februara, u Domu zdravlja testirano 39 lica i da je od tog broja 30 pozitivno na virus korona.

Ona smatra da je razlog tom povećanju nepoštivanje mjera i opuštanje stanovništva sa dolaskom lijepog vremena, te organizovanje druženja i raznih slavlja.

- Pribojavamo se su realne cifre pozitivnih na virus korona i veće jer se lica sa lakšim simptomima i ne prijavljuju u Dom zdravlja i samim tim ne možemo realno tvrditi da li je riječ o sezonskoj virozi ili infekciji virusom korona - rekla je Stanareva.

Stanareva je navela da je jutros, prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo, Sokolac drugi u Republici Srpskoj po broju novozarežnih, odmah poslije Banjaluka koja je mnogo veći grad.

Iz Doma zdravlja apeluju da se stanovništvo pridržava epidemioloških mjera nošenjem zaštititnih maski i držanja distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana