Pogoršana epidemiološka situacija u Nevesinju

Srna
Pogoršana epidemiološka situacija u Nevesinju

NEVESINjE - U Nevesinju je pogoršana epidemiološka situacija i trenutno je više od 70 aktivnih slučajeva zaraze virusum korona, rekao je zamjenik direktora nevesinjskog Doma zdravlja Milosav Uljarević.

On je naveo da su u Nevesinju utvrđena nova 24 slučaja zaraze virusom korona od 52 testirana uzorka.

Uljarević kaže da je veliki priliv pacijenata sa respiratornim tegobama i povišenom tjelesnom temperaturom.

-Ono što je u domenu primarne zdravstvene zaštite rješavamo u okviru naših ovlaštenja, a oni slučajevi koji su komplikovaniji i koji zahtijevaju dalje praćenje i liječenje upućuju se u bolnicu Nevesinje - rekao je Uljarević Srni.

On je naglasio da zdravstveno stanje zaraženih većinom nije teško, ali da je puno kovid odjeljenje u bolnici Nevesinje.

-To je opomena i oprez za sve nas da pripazimo i da se ponašamo odgovorno da neko od težih bolesnika ne bude uskraćen za bolničku njegu - rekao je Uljarević.

On je pozvao sve koji su zainteresovani za imunizaciju da se jave u Dom zdravlja, gdje će u roku od nekoliko dana dobiti termin za vakcinaciju vakcinom za koju se odluče.

Uljarević je naveo da je prije dva mjeseca bila velika zainteresovanost za vakcine, koja je u jednom periodu opala, dodavši da raspoloženje građana ponovo raste kako se situacija sa virusom koronom usložnjava.

U Nevesinju je do sada vakcinisano 2.610 građana i to je, kako kaže Uljerević, dobar procenat na ukupan broj od oko 11.000 osiguranika, računajući i djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana