Podzidama spasavaju kuće u opštini Srebrenica

K. Ć.
Podzidama spasavaju kuće u opštini Srebrenica

Srebrenica - Opštini Srebrenica podneseno je 20 zahtjeva građana za pomoć u sanaciji klizišta koja bi mogla ugroziti stambene objekte, rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Bojan Josipović.

On je istakao da se na području opštine poslije otapanja snijega pojavilo više desetina klizišta, te da je načelnik opštine Mladen Grujičić već imenovao komisiju koja će utvrditi stanje na terenu i sačiniti predračune radova za sanaciju svakog klizišta. 

- Klizišta, na sreću, nisu ugrozila bezbjednost stanovništva, a opština će u skladu s finansijskim mogućnostima pružiti pomoć porodicama ili selima kojima ona pričinjavaju probleme - rekao je Josipović.

On je istakao da su, prema podnesenim zahtjevima opštini od koje se traži pomoć za sanaciju, najugroženija naselja Kazani i Zalazje.

Mještaninu Milanu Rakiću iz Zalazja potreban je novac za izgradnju podzide, jer se nedavno pojavilo klizište u blizini njegove kuće.

On je u zahtjevu naveo da je obezbijedio dio novca za sanaciju, te da očekuje pomoć od opštine nakon što komisija sagleda stanje i sačini predračun potrebnih radova.

- U skladu sa mogućnostima biće sačinjeni prioriteti, kako bi se što prije sanirala klizišta u najugroženijim dijelovima opštine koja bi mogla ugroziti bezbjednost ljudi - kazao je Josipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana