Podrška za organizaciju foruma dijaspore u julu

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je danas da će resorno ministarstvo dati svu neophodnu podršku gradu Prijedoru u realizaciji foruma dijaspore koji je planiran u julu, te da su dogovorene aktivnosti prezentovanja i pozicioniranja ovog grada u predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu.

“U Srbiji ćemo dogovoriti jedno skeniranje i predstavljanje grada Prijedora putem sajta E-kapija koji radimo u saradnji sa drugim jedinicama lokalne samouprave u čitavoj Srpskoj, ali i predstavljanje Prijedora u našim drugim predstavništvima, u smislu učešća na forumima koje smo u prethodnom periodu realizovali”, rekao je Klokić novinarima u Prijedoru, gdje se danas sastao sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem i posjetio Agenciju za ekonomski razvoj grada “Preda-PD”.

Klokić je pohvalio rad ove razvojne agencije i projekte koje je do sada realizovala.

“Sam iznos tih projekata je više od 10 miliona KM i to dovoljno govori da su radili zaista dobar posao na razvijanju grada i podršci mladim ljudima, privredi i svim sektorima koji znače razvoj”, naveo je Klokić.

Gradonačelnik Prijedora izjavio je da je sa Klokićem razgovarao, osim potrebe da Prijedor bude prepoznat u predstavništvima Srpske kako bi potencijalni investitori imali informaciju o gradu, i o otvaranju kancelarije grada za dijasporu u julu.

“Upriličena je posjeta Agenciji Preda-PD, koja je jedna od najboljih razvojnih agencija u Republici Srpskoj i koja je zadužena za projekte u saradnji sa međunarodnim organizacijama”, naveo je Pavlović.

Vršilac dužnosti direktora Agencije “Preda-PD” Aleksandar Drljača rekao je da je Klokiću predstavio dosadašnji rad Agencije, kao i planove za budućnost.

“Mi smo sve svoje kapacitete stavili na raspolaganje gradu, tako isto želimo partnerski odnos sa Ministarstvom evropske integracije i međunarodnu saradnju, da učimo od njih, a da i sve svoje kapacitete stavimo i njima na raspolaganje”, istakao je Drljača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana