Podrška prnjavorskoj uličnoj trci za očuvanje statusa

Srna
Podrška prnjavorskoj uličnoj trci za očuvanje statusa

PRNjAVOR - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske nastaviće da podržava Međunarodnu uličnu trku "Prnjavor", kojoj je Evropska atletska asocijacija dodijelila status pet zvjezdica, rekao je pomoćnik resornog ministra Mario Đuran.

 

Đuran, koji je danas razgovarao sa rukovodstvom opštine Prnjavor i predstavnicima Atletskog kluba "Prnjavor", podsjetio je da je resorno ministarstvo godinama unazad pokrovitelj ove ulične trke.

- Ta podrška biće nastavljena zarad očuvanja kvaliteta trke i osiguranja postignutog standarda - poručio je Đuran.

Predsjednik Atletskog kluba "Prnjavor" Željko Petrović izrazio je zadovoljstvo što je ova trka ostvarila najviši standard - pet zvejzdica.

- Hvala Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske koje nas je od prošle godine uvrstilo u manifestacije od značaja za Republiku, što nam je u značajnoj mjeri pomoglo da dođemo do ovog standarda - rekao je Petrović.

On je zahvalnost uputio i opštini Prnjavor za maksimalnu podršku tokom priprema, kao i generalnom sponzoru trke - preduzeću "Komerc mali" koje im je doniralo kompletan nagradni fond od 10.000 KM, te svim ostalim sponzorima i prijateljima atletike.

Petrović je rekao da ove godine na trku, osim takmičara iz regiona, dolaze i atletičari iz Kenije i Etiopije, dok su u toku pregovori sa atletičarima iz Maroka i Alžira.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da ova trka iz godine u godinu napreduje, te zahvalio Klubu, Ministarstvu i sponzorima, ali i lokalnom Domu zdravlja i Policijskoj stanici koji daju veliki doprinos u bezbjednom održavanju takmičenja.

- Prnjavor je, između ostalog, postao prepoznatljiv i po ovoj trci, a lokalna zajednica će uraditi sve da pomogne zadržavanju statusa koji je trka dobila - rekao je Tomaš.

Međunarodna ulična trka "Prnjavor 2020", koja će ove godine biti održana 21. put, zakazana je za 27. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana