Podrška opštine pčelarima u Rogatici: Pogače stigle u pravo vrijeme

S. M.
Podrška opštine pčelarima u Rogatici: Pogače stigle u pravo vrijeme

ROGATICA - Pčelari iz rogatičkog udruženja “Sat” odnijeli su ovih dana u svoje pčelinjake 1.250 pogača za prihranu pčela.

To je omogućeno zahvaljujući Opštinskoj upravi i načelniku Miloradu Jagodiću, jer je izdvajanjem 1.500 maraka za kupovinu medenih pogača pružena podrška pčelama na startu ovogodišnje pčelarske sezone.

- Nije se moglo izabrati bolje vrijeme da se na pašu iz višemjesečnog zimskog perioda i katastrofalno loše prošle godine pomogne pčelama - rekao je novi predsjednik rogatičkih pčelara Željko Bogdanović.

Svaki od 65 pčelara dobio je po jednu pogaču za svako registrovano pčelinje društvo.

Radoslav Janković iz Kovanja, kome je pčelarstvo jedino zanimanje, odnio je u svoj pčelinjak 100 pogača. On je istakao da je podrška opštine nakon prošlogodišnje loše sezone veoma značajna za sve pčelare, jer sudeći po trenutnom stanju, ni ova godina nije najbolje počela.

- Kod pčelara koji su prošle jeseni lošije pripremili svoja društva bilo je i gubitaka. To i činjenica da proljeće ne ide za pčelare željenom toku, prihrana preživjelih društava mora se obaviti. Za većinu pčelara to je veliki trošak i zato je ova podrška opštine dobrodošla. Pomoć je stigla kada je najpotrebnije - naglasio je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana