Podijeljene ponosne kartice u Srpcu: Pomoć porodicama u teškim vremenima

D. J.
Podijeljene ponosne kartice u Srpcu: Pomoć porodicama u teškim vremenima

SRBAC - Za 84 porodice sa troje i više djece iz Srpca u petak je počela podjela “Ponosnih kartica Republike Srpske” kojima se ostvaruju popusti prilikom kupovine ili korišćenja usluga brojnih privrednih subjekata.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da se popusti kreću od pet do 20 odsto i mogu se iskoristiti kod oko 250 privrednih subjekata u više od 20 opština i gradova.

- Među njima je trenutno jedan privredni subjekat iz Srpca, a u pregovorima smo sa još dva. Podijelili smo i “Nestro” kartice na osnovu kojih korisnici mogu ostvariti popust na kupovinu goriva - rekao je Miholjčić. Dodaje da prijave i dalje traju i mogu se izvršiti svakog radnog dana u Opštinskoj upravi u Srpcu.

- Pravo imaju sve porodice sa troje i više djece, bez obzira na socijalni status, uz uslov da je barem jedno dijete u porodici mlađe od 18 godina, odnosno još na školovanju. Ugovori traju godinu dana, ali planiramo da ih redovno obnavljamo - istakao je Miholjčić.

Projekat se realizuje u saradnji sa Fondacijom “Za porodicu”, koja je nosilac ove franšize za teritoriju BiH.

Vesna Perić iz Srpca kaže da nije lako u današnjem vremenu brinuti o djeci, ali ovakve akcije olakšavaju njihovo odrastanje i vaspitanje.

- Imam troje djece i ponosna sam na to kao majka. Zahvaljujem na ovoj podršci što će nam značajno pomoći u odgajanju djece - rekla je Vesna.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević rekao je da je ovo jedna od brojnih pronatalitetnih mjera koje se sprovode, a jedna od najznačajnijih biće početak izgradnje zgrade za mlade bračne parove sa 20 stanova.

- Izabran je izvođač radova i tenderska procedura je u završnoj fazi. Očekujemo da izgradnja počne sa prvim danima proljeća. Ovo je pionirski projekat u Republici Srpskoj koji je osmišljen na način da je lokalna uprava investitor - rekao je Dragosavljević. On ističe da će korisnici biti izabrani na osnovu javnog poziva, a stanovi će biti prodavani po podsticajnim cijenama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana