Počinje sanacija mokrih čvorova u osnovnoj školi u Bratuncu

K. Ć.
Počinje sanacija mokrih čvorova u osnovnoj školi u Bratuncu

Bratunac - Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo je 60.407 maraka za sanaciju dotrajalih mokrih čvorova u objektu Osnovne škole "Branko Radičević" u Bratuncu, izjavila je direktorica te škole Danijela Petković te rekla da će radovi u centralnoj školi početi nakon izbora najpovoljnijeg izvođača i da će biti završeni do kraja oktobra.

- Zahvaljujući tim sredstvima riješićemo dugogodišnji problem i stvoriti bolje uslove za rad. Ove godine smo iz materijalnih troškova za tekuća održavanja izdvojili oko 2.000 maraka za krečenje prizemlja i ulaza u školu - rekla je Petkovićeva napominjući da je taj novac uložen u nabavku potrebnog materijala, a da su pomoćni radnici škole obavili te radove. Prema njenim riječima, u novoj školskoj godini će biti uvedena i polukabinetska nastava.

- To je omogućeno zahvaljujući donaciji firme "Gross" koja je nabavila  opremu za kabinete biologije, fizike i hemije - rekla je Petkovićeva i dodala da očekuje pomoć i drugih firmi iz Srebrenice i Bratunca kako bi u školi stvorili uslove za organizovanje kabinetske nastave.

Nastavu u novoj školskoj godini će u centralnoj školi i područnim odjeljenjima u Glogovoj, Krasanpolju, Osamskom i Polomu pohađati 570 učenika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana