Počinje modernizacija puta prema Šćepan Polju

R. Đ
Počinje modernizacija puta prema Šćepan Polju

Foča - Ministar saobraćaja je veza RS Neđo Trninić najavio je juče u Foči da će gradnja moderne saobraćajnice od Foče do Šćepan Polja na granici sa Crnom Gorom biti uvrštena u plan preduzeća “Putevi RS” za narednu godinu.

Trninić je rekao da će rekonstrukcija 21 kilometra puta, koji je dionica međunarodnog koridora Sarajevo - Podgorica, koštati 88 miliona evra, te da su u toku pregovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

- Već smo završili projektnu dokumentaciju koju je finansirala EU, a u petak su nam u ministarstvu bili predstavnici EBRD-a koji su pokazali interesovanje da finansijski proprate izgradnju tog puta - naveo je Trninić.

On je podsjetio da je u protekloj deceniji Vlada RS u infrastrukturne projekte na području opštine Foča uložila 78 miliona KM, te da je za gradnju željeznog mosta na Drini, koja će uskoro biti završena, izdvojila 738.000 KM. Načelnik Foče Radisav Mašić izrazio je zadovoljstvo što su, kako je istakao, putevi prema Šćepan Polju i Tjentištu uvršteni u prioritete. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana