Počinje izgradnja puta desnom obalom Tare

R. Đ.
Počinje izgradnja puta desnom obalom Tare

Foča - Gradnja puta desnom obalom Tare počeće na proljeće, a radovi će koštati milion maraka, dogovoreno je juče na sastanku ministara spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, saobraćaja i veza RS Neđe Trninića i trgovine i turizma RS Predraga Gluhakovića sa rukovodstvom opštine Foča.

Istaknuto je da će izgradnja ovog makadamskog puta omogućiti brži razvoj rafting turizma jer turisti ubuduće neće morati prelaziti na crnogorsku stranu Tare da bi došli do polazne tačke za spust gumenim čamcima.

Gluhaković je istakao da je rafting turistički brend RS, te da će izgradnja puta uz Taru omogućiti razvoj turizma.

Šarović je rekao da će Savjet ministara BiH podržati ovaj projekat ustupanjem mehanizacije Oružanih snaga, ali i finansijski, što je predviđeno budžetskim planom za iduću godinu.

Trninić je napomenuo da je Vlada Republike Srpske u ovoj godini uložila 1,5 miliona KM u proširenje kritičnih dionica na magistralnom putu Foča - Šćepan Polje, te da će ovu neuslovnu magistralu uvrstiti u plan rada i u narednoj godini.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će put omogućiti brži razvoj turizma, jer turisti više neće morati da prelaze na crnogorsku stranu Tare da bi stigli do polazne tačke za rafting.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana