Počinje gradnja Tehničko-laboratorijskog centra u Doboju

D. D.
Počinje gradnja Tehničko-laboratorijskog centra u Doboju

Doboj - Kamen temeljac za izgradnju objekta Tehničko-laboratorijskog centra, za potrebe dobojskog Saobraćajnog fakulteta, u kojem će biti instalirana najsavremenija oprema, položen je juče.

- Instaliranjem ove opreme vrijedne 2,1 milion evra Saobraćajni fakultet u Doboju postaće značajan centar u ovom dijelu Evrope na poslovima istraživanja u drumskom saobraćaju - izjavio je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, koji je zajedno sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem položio kamen temeljac.

On je dodao će oprema za potrebe Tehničko-laboratorijskog centra biti nabavljena iz Austrije. 

Dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju Perica Gojković objasnio je da je riječ o najsavremenijoj opremi u Evropi. 

- Na uređaju, koji košta blizu 855.000 evra, moći će da budu ispitana kompletna vozila. Na autima koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći moći će da se konstatuje da li su za dalju upotrebu i šta se na njima može raditi - kazao je Gojković. 

Petrović je ukazao na značaj tehničkog centra za Doboj i naveo da je za izgradnju objekta grad obezbijedio oko 1,8 miliona maraka. Rektor Univerziteta Istočno Sarajevo Radoslav Grujić rekao je da je predviđeno da građevinski poslovi budu dovršeni do kraja februara naredne godine.

Saobraćajni fakultet u Doboju, koji postoji već deset godina, pohađa 1.350 studenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana