Počelo Zvorničko ljeto

Srna
Počelo Zvorničko ljeto

Zvornik - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je otkrivanjem kulise sa motivima ovog grada ozvaničio početak sedamnaeste tradicionalne manifestacije "Zvorničko ljeto".

Stevanović je kulisu otkrio sa Jovom Lalićem, osnivačem Slikarske radionice "Paleta", čiji učenici su je i oslikali.

Gradonačelnik je rekao da Zvornik zaslužuje performans, kakav je danas priređen i u kome su učestvovali i najmlađi Zvorničani.

"Ove godine na drugačiji način počinjemo manifestaciju, pratimo trendove forsirajući naše mlade umjetnike, jer ova kulisa je djelo ruku naše djece, učenika slikarske radionice žPaletaž", naveo je Stevanović.

On je dodao da se na ovakav način iskazuje pripadnost Zvorniku, te da doprinos "šarmu" i slici grada, mogu dati svi građani, svako na svoj način.

Stevanović je naveo da tradicionalnu manifestaciju "Zvorničko ljeto" iz godine u godinu prati sve veći broj Zvorničana i posjetilaca.

On je istakao da se Organizacioni odbor trudi da sa malo novca, napravi što kvalitetniji program.

"To nije lako, ali mislim da će i ove godine svako moći da nađe nešto za sebe i da će naši sugrađani i svi koji dođu u naš grad biti zadovoljni", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je ocijenio da je ova manifestacija još jedna od prilika da se Zvorničani druže, da predstojeće ljetnje večeri provedu pored rijeke na muzičkim koncertima, da prisustvuju pozorišnim predstavama, bioskopskim projekcijama i drugim događajima.

Slikar i pedagog Jovo Lalić, osnivač "Palete", rekao je da je sa otvaranjem "Zvorničkog ljeta" počela i likovna kolonija, u kojoj će stvarati 12 učenika ove radionice tokom nekoliko dana.

"Mi smo sa dvije godine dugom idejom napravili ovu kulisu, gdje će Zvorničani, kao i posjetioci moći da se fotografišu i ponesu jednu lijepu uspomenu iz našeg grada. Kulisa će biti i osvijetljena tako da će pružiti mogućnost i noćnog fotografisanja", naveo je Lalić.

On je pojasnio da su na kulisi nacrtani elementi Zvornika - Đurđev grad, Drina, ribolov, Andraševa vila, seoska i radnička porodica i, naravno, jedna "rijaliti zvijezda", jer kako je rekao, "htjeli ili ne, živimo u takvom vremenu".

U nastavku prvog dana "Zvorničkog ljeta 2017", koje će trajati do 8. avgusta, večeras će u Domu omladine biti otvorena izložba slika "Retrospektiva" autora Spomenka Đekića, a u 21.00 čas na gradskoj plaži koncert će održati Zorica Brunclik.

Program "Zvorničkog ljeta" biće nastavljen sutra pozorišnom predstavom "Gazda Mladen" i koncertom "Atomskog skloništa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana