Počelo punjenje jezera na Ski-centru “Igrišta”

Srna
Počelo punjenje jezera na Ski-centru “Igrišta”

ISTOČNO SARAJEVO - Izgradnja sistema vodosnabdijevanja na Ski-centru “Igrišta” kod Vlasenice od sedam kilometara uspješno je završena i zvanično je počelo punjenje jezera kapaciteta 30.000 metara kubnih, saopšteno je iz Olimpijskog centra (OC) “Jahorina”.

Ovo označava i završetak jednog od ključnih infrastrukturnih projekata na “Igrištima”.

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je završetak projekta vodosnabdijevanja značajan trenutak za sve, jer je teren izuzetno težak i nepristupačan, a cjevovod dug.

Ovaj novi sistem omogućava nesmetano snabdijevanje vodom i obezbjeđuje kvalitetne uslove za sve posjetioce tokom zime, dodaje se u saopštenju.

Ski-centar “Igrišta” sada se snabdijeva vodom sa izvora Jadra, što dodatno obezbjeđuje stabilnost i pouzdanost vodosnabdijevanja. Ski-centar će biti potpuno spreman za zimu zahvaljujući novim infrastrukturnim unapređenjima.

-Ovo je značajan korak napred za Ski-centar „Igrišta“ i doprinos razvoju turizma i zimskih sportova u ovom području. Sa punjenjem jezera i novim sistemom vodosnabdijevanja sigurni smo da će „Igrišta“ postati još privlačnija destinacija za sve posjetioce - dodao je Ljevnaić.

Ovaj projekat ima poseban značaj za opštine Vlasenicu i Han Pijesak, Republiku Srpsku i širu zajednicu, jer će unaprijediti turističku ponudu i doprinijeti razvoju lokalne ekonomije povećanjem broja posjetilaca i stvaranjem novih radnih mjesta.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” navode da za Republiku Srpsku ovaj projekat predstavlja značajan korak ka jačanju njenog turističkog sektora i poboljšanju infrastrukturne mreže, što je od ključne važnosti za privlačenje investicija i poboljšanje kvaliteta života u regiji.

-Radovi su počeli prije nekoliko godina i tokom izgradnje smo se suočili sa brojnim izazovima, uključujući tehničke poteškoće i nepredviđene okolnosti. Međutim, zahvaljujući trudu i posvećenosti našeg tima, uspjeli smo da prevaziđemo sve prepreke - naveo je Ljevnaić.

U Ski-centru izgrađen je šestosjed dužine 850 metara i kapaciteta 2.500 posjetilaca, dvije staze i poligon sa ukupno 4.245 metara dužine, kao i sistem za vještačko osnježavanje.

Osim zimskih aktivnosti, Ski-centar “Igrišta” se sprema i za ljetnu sezonu, izgrađene su nove atrakcije poput tjubinga, staze za bicikliste i šetače, a u okviru novih objekata gradi se upravna zgrada, restoran, prateći objekti, ambulanta i skijašnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana