Počela “Prijedorska zima”

Srna
Počela “Prijedorska zima”

PRIJEDOR - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković otvorio je večeras na malom gradskom trgu manifestaciju “Prijedorska zima” koja će, uz bogat novogodišnji sadržaj, trajati do 6. januara.

Đaković je u obraćanju sugrađanima poručio da u manifestaciji, koju čini više različitih programa, ima sadržaja namijenjenih starijim Prijedorčanima i turistima koji borave u gradu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

“Iako nema snijega nadam se da će sugrađanima i gostima biti prijatno i da će svi uživati onako kako treba da bude u ovo pretpraznično vrijeme. Osnovni cilj manifestacije je da se ljudi odvoje od svakodnevice i da se presele u čarobni svijet mašte”, istakao je Đaković.

Direktor gradske Turističke organizacije Amira Ganić izjavila je novinarima da je ovo pokušaj da se nešto napravi uoči novogodišnjih praznika i izrazila nadu da će mali trg biti dobro posjećen, te da će svako naći nešto za sebe u ovoj ponudi.

“Za novogodišnju atmosferu pobrinuli su se prijedorski ugostitelji i muzičari koji su večeras organizovali veče vina i tamburice, a uslijediće veče rakije i narodne izvorne pjesme, ugostiteljsko veče, te di-džej večeri”, kaže Ganićeva.

Prema njenim riječima, na manifestaciji će biti izložene rukotvorine i prodavaće se prigodni novogodišnji pokloni.

Ona je dodala će u okviru “Novogodišnjeg trga” biti organizovani prigodni programi u kojima će učestvovati učenici četiri gradske osnovne škole koje su priredile atraktivne nastupe članova školskih sekcija, potom će uslijediti puštanje lampiona, slikanje sa Djeda Mrazom i čitanje nogovodišnjih pisama.

Ni ove godine neće izostati doček dječije Nove godine koji će biti organizovan 30. decembra na malom trgu uz nastup pobjednika festivala “Djeca pjevaju hitove - novogodišnje karaoke” i neizbježnih Fazonka i Djeda Mraza.

Đaković će mališanima čestitati Novu 2020. godinu i potom podijeliti oko 500 paketića.

U novogodišnjoj noći planiran je nastup pjevačice iz Beograda Mirjane Mirković, a od 2. januara biće nastavljena prodaja na malom trgu, sa akcentom na badnjake i ukrase za božićnu trpezu.

Za ljubitelje klizanja u ljetnoj bašti otvoreno je klizalište koje će raditi do 1. februara ako to dozvole vremenski uslovi.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a organizator gradska Turistička organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana