Počela gradnja kuće za Fočaka Vitomira Škipinu

R. Đ.
Počela gradnja kuće za Fočaka Vitomira Škipinu

Foča - Vitomir Škipina, jedini stanovnik Gornjeg Kremina kod Foče, višegodišnji život bez struje u šest kvadrata oronulog stajskog objekta, koji dijeli sa kozama, uskoro bi mogao zamijeniti novim domom.

Zahvaljujući dobrim ljudima koji nisu ostali nijemi na Vitinu životnu priču, konačno je počela gradnja kuće za fočanskog samotnjaka.

Dobrotvornoj akciji zimus su se odazvali brojni Fočaci, a prikupljeno je više od 3.000 maraka i građevinski materijal koji je dovoljan za početak gradnje novog doma.

- Mislili smo i ranije početi izgradnju, ali s proljeća su bile kiše i hladno i nismo mogli izvući materijal, ali ako bog da, uradićemo kućerak mali, ali sasvim dovoljan. Tu ću se preporoditi, samo da imam kupatilo i da se imam gdje ogrijati malo, zime su stvarno teške - zadovoljan je Škipina.

Da mu je pomoć prijeko potrebna, prva je prepoznala parohija ustikolinska Srpske pravoslavne crkve. Ljudi velikog srca i razumijevanja poveli su akciju prikupljanja novca. U međuvremenu, pomoć je pristigla sa raznih strana i na razne načine. Neko pomaže u novcu, neko u materijalu, građevinskoj opremi i mašinama,  a ima i onih koji se rado prihvate mistrije. Među njima je i zidar Vlado Babić.

- Sve što je ozidano, ja sam uradio. Svakako bih bio kod kuće pa sam shvatio da je bolje da njemu pomognem. Neka uradimo danas dva reda, dosta je, što god je počelo da se pravi, to će biti i završeno - kaže Babić.

U Crkvenom odboru parohije ustikolinske zadovoljni su što će Vito konačno dobiti uslove za život dostojan ljudskog bića i riješiti se mučnog preživljavanja.

Broj žiro računa Crkvene opštine Ustikolina u Adiko banci na koji se može uplatiti pomoć je: 5520240001887283, sa naznakom: Vito Škipina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana