Počela druga faza rekonstrukcije Vile Karađorđevića

Srna
Počela druga faza rekonstrukcije Vile Karađorđevića

HAN PIJESAK - Na Han Pijesku su nastavljeni građevinski radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Vile Karađorđevića planirane vrijednosti 1.635.200 KM bez PDV-a i biće završeni u narednih šest mjeseci, ukoliko to vremenske prilike omoguće, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za upravljanje razvojem, privredu, finansije i društvene djelatnosti Nataša Gavrilović.

Ona je dodala da je izvođač radova firma “Jokić - invest” iz Zvornika uveden u posao početkom ove sedmice i da druga faza podrazumijeva izgradnju i pokrivanje objekta.

Prema njenim riječima, u trećoj fazi predviđeno je postavljanje fasade i ugradnja stolarije.

Gavrilovićeva je podsjetila da je prva faza rekonstrukcije Vile Karađorđevića završena prošle građevinske sezone i da je vrijednost tih radova oko 635.000 KM.

Načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić rekao je ranije Srni da će rekonstrukcija objekta mnogo značiti za stanovnike ove lokalne zajednice, jer se opština nalazi na tranzitnom putu koji vodi ka poznatim turistikim destinacijama, Jadranskom moru i Jahorini i da je u neposrednoj blizini Ski-centar Igrišta.

On kaže da svaki dan prođe mnogo turista, koji će moći u ovom mjestu da odmore, ručaju, uživajući na nadmorskoj visini od 1.100 metara, na vazduhu bogatim ozonom i netaknutim prirodnim ljepotama, što je prava rijetkost u cijeloj Evropi.

Prema njegovim riječima Ljetna rezidencija kralja Aleksandra Karađorđevića, u narodu poznat kao Vila Karađorđevića, jedini kraljevski objekat u BiH, oštećen ratnim dešavanjima i nemarom, nakon ove rekonstrukcije izgledaće baš onako kakav je bio 1922. i 1923. godine kada je otvoren na Han Pijesku.

Dodao je da će biti ugostiteljski objekat otvorenog tipa sa smještajem, te stud razvoja turizma i privrede na Romanijskom platou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana