Pobjednička lasta sa Gradskog mosta za Arseniće tradicija

Nevena Bunić
Pobjednička lasta sa Gradskog mosta za Arseniće tradicija

Banjaluka - Elegantnim držanjem tijela i pravilnim pokretima u vazduhu Igor Arsenić (21) iz Banjaluke izveo je juče najljepšu "banjalučku lastu" u skokovima sa Gradskog mosta koji su održani u okviru manifestacije "64. ljeto na Vrbasu".

U najatraktvnijoj disciplini na tradicionalnoj manifestaciji od prijavljenih 25 učesnika sa mosta je skočio 21 hrabri takmičar. Drugo mjesto je takođe osvojio Banjalučanin Đorđe Gajić, dok je trećeplasirani Aleksandar Aleksić iz Užica.

- Osjećaj je izvanredan. Ovo je treći put da nastupam u skokovima sa Gradskog mosta. Mnogo mi je pomogla publika koja me podržala, a i dugo sam se spremao za skok vježbajući na ovom mostu - kazao je Arsenić koji je i lani izveo najbolji skok, dok je 2012. godine bio treći.

Mladog skakača očekuju skokovi sa mosta u Jajcu i Mostaru

- Sve "laste" su teške za izvođenje, ali banjalučka je posebna - kazao je zadovoljno Arsenić.

Zanimljivo je da je skakanje sa Gradskog mosta postalo tradicija u porodici Arsenić, a njegov otac Nenad je bio dugogodišnja banjalučka "prva lasta". Publika je i juče imala priliku da vidi Nenadovo umijeće, koji je revijalnim skokom otvorio takmičenje.

Da osim Igora, Nenad ima još dostojnih nasljednika, pokazali su i njegovi sinovi Zvjezdan i sedamnaestogodišnji Dušan, koji je ujedno bio i najmlađi skakač na takmičenju.

U Turističkoj organizaciji Banjaluka (TOBL) koja je zajedno sa Asocijacijom za sport organizovala "Ljeto na Vrbasu" kažu da je ovaj grad postao prepoznatljiv po skokovima sa mosta.

- Svake godine imamo sve više učesnika u ovom takmičenju. Takmičari su došli iz Beograda, Užica, Kragujevca, Jablanice, Mostara, Zenice i Banjaluke - kazao je direktor TOBL Ostoja Barašin.

Kotlićijada

Najzanimljiviji sadržaji u okviru "Ljeta na Vrbasu"  održani su juče, a među njima je i "kotlićijada". Mirisi ukusne čorbe koju su pripremali kulinarski majstori na plaži kod Zelenog mosta, privukla je veliki broj radoznalih posjetilaca.

Takmičenje u sportskom ribolovu, nastup ronilaca i spasilaca ronilačkog kluba "Buk" i trka dajak čamaca,  bili su na programu kasnije popodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana