Pljušte prijave zbog blokade parlamenta u Gradišci

Milan Vujić
Pljušte prijave zbog blokade parlamenta u Gradišci

Gradiška - Odbornici nove skupštinske većine u Gradišci podnijeće krivične prijave protiv načelnika opštine Zorana Latinovića i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Radislava Dončića zbog odbijanja primopredaje dužnosti koje je dovelo do višemjesečne blokade parlamenta.

Podnošenje prijava najavio je juče novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Uroš Grahovac, koji zbog opstrukcija mjesecima ne može preuzeti dužnost. On je dodao da će tužbe stići i na adresu Osnovnog suda u Gradišci zbog višemjesečne opstrukcije izvršenja rješenja Okružnog suda u Banjaluci kojim je naloženo da bude obavljena primopredaja.

- Aktuelna vlast u Gradišci sa Latinovićem na čelu, zahvaljujući samovolji pojedinaca motivisanih ličnim interesima, dovodi do blokade parlamentarni život i ekonomski razvoj opštine, jer parlament u kontinuitetu ne zasjeda duže od sedam mjeseci - istakao je Grahovac.

On je postavio pitanje kako je moguće da se kao razlog za neizvršenje rješenja Okružnog suda o primopredaji vlasti navodi nemogućnost uručenja sudskog poziva kada se, kako je ustvrdio, Dončić nalazio u ugostiteljskim objektima na teritoriji Gradiške, a ne na službenom putu, kako je tvrdio.

- Osnovni sud u Gradišci već treći mjesec opstruiše izvršenje rješenja Okružnog suda u Banjaluci i zbog toga smo odlučili da podnesemo prijavu Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH protiv predsjednika Osnovnog suda Veljka Krejića i sudije Predraga Grahovca - naglasio je Grahovac.

Predsjednik gradiškog SNSD-a Zoran Adžić rekao je da Dončić očigledno hoće da prevari sud ne želeći da primi poziv od kurira.

- Dončić i Latinović nisu bili na službenom putu kada je trebalo da bude obavljena primopredaja, već u ugostiteljskim objektima udaljenim dva kilometra od zgrade opštinske uprave - istakao je Adžić.

Predsjednik inicijativnog odbora Izvorne SDS Gradiška Tihomir Mihajlović, koji predstavlja četiri bivša odbornika SDS-a, smatra da je gradiški SDS pogubio konce i da više ne radi u interesu građana već pojedinaca.

Od februara novu skupštinsku većinu u Gradišci čini 17 odbornika predvođenih SNSD-om, dok je na drugoj strani blok sa 14 odbornika sa SDS-om na čelu, koji podržava Latinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana