Planinarsko društvo “Vučji zub” - ponos Trebinja

Srna
Planinarsko društvo “Vučji zub” - ponos Trebinja

TREBINjE - Gradska uprava Trebinja neće dozvoliti pojedincima da omalovaže projekte koje grad realizuje ili planira uz svesrdnu pomoć brojnih članova Planinarskog društva “Vučji zub”, koje će i dalje imati njenu punu podršku koju su zaslužili isključivo svojim radom, idejama i aktivizmom.

U saopštenju Gradske uprave navodi se da su članovi Planinarskog društva “Vučji zub” zaslužili svako poštovanje u Trebinju i Republici Srpskoj, jer su svojim radom, organizovanošću, slogom i jedinstvom dokazali kako se radi na dobrobit lokalne zajednice.

Iz Gradske uprave ističu da je “Vučji zub” neko na koga se treba ugledati jer je među najorganizovanijim udruženjem građana čiji volonteri učestvuju u svakoj društveno odgovornoj akciji, predan društvenom aktivizmu, te neko čije ideje treba podržati i javno reći hvala.

U saopštenju se poručuju da neće dozvoliti da pojedinci, poput odbornika Liste za pravdu i red u lokalnom parlamentu Đorđa Vučinića svojim uličnim rječnikom i frazama “rekla-kazala” pokušavaju to da omalovaže.

“Ne treba napominjati da su oni ti koji su sopstvenim ljudskim resursima markirali i sada održavaju brdsko-planinske staze oko Trebinja, ali, očigledno, da Vi gospodine Vučiniću ne šetate po našim prelijepim brdima i tako ne primijetite da su one uređene i markirane. Niste se odazvali do sada nijednoj akciji uređenja grada, a mogli ste, ako ništa drugo, bar da grupišete nekoliko ljudi i samostalno očistite neki dio Trebinja”, navodi se u saopštenju.

Iz Gradske uprave napominju i da planinari svakodnevno uklanjaju divlje deponije, uređuju staze, čiste smeće koje neodgovorni pojedinci ostavljaju iza sebe, ostavljaju dnevnice i dnevnice svog rada na uređenju doma na Ublima.

U saopštenju se napominje i da to što grad finansijski pomogne ovom društvu za konkretan projekat, a na šta imaju pravo sva udruženja građana, nije dovoljno ni za 10 odsto aktivnosti “Vučjeg zuba”.

Iz Gradske uprave ističu i da je najvažnije to što od planinara uče trebinjska djeca, stvaraju svijest o važnosti održivog razvoja, odgovornosti u prirodi i mogućnostima uživanja u prelijepim krajolicima.

“Ne zaboravite da su oni ti koji organizuju Biciklističku trku žZa sirac siraž i žTrebinjski vertikalž, koji je ove godine okupio 185 učesnika iz svih dijelova svijeta. To u najmanju ruku zaslužuje poštovanje”, podsjećaju iz Gradske uprave Trebinje.

Gradska uprava je u saopštenju potvrdila apsolutnu podršku Planinarskom društvu “Vučji zub” i svim njegovim članovima.

“Hvala im što redovno obilaze Orjen, što rekonstruišu Planinarski dom na Ublima, što aktivno promovišu Trebinje i što su uvijek na raspolaganju za bilo koju društveno odgovornu akciju. Ponosni smo što imamo ovakvo Planinarsko društvo”, poručili su, između otalog, iz Gradske uprave Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana