Planinari iz Bileće među prvima stigli u Mrkonjiće

Srna
Planinari iz Bileće među prvima stigli u Mrkonjiće

BILEĆA - Grupa hodočasnika iz Planinarskog društva "Koritnik" iz Bileće prešla je put od 60 kilometara i među prvima stigla u Mrkonjiće u Popovom Polju u Hercegovini, rodno mjesto Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, radi prisustva proslavi praznika ovog velikog svetitelja.

Predsjednik Planinarskog društva "Koritnik" Milan Uljarević rekao je da su prethodnih pet godina u hodočašće išli u Manastir Ostrog, a ove godine zbog nemogućnosti da odu tamo i poklone se Svetom Vasiliju odlučili su da dođu u Mrkonjiće.

- U grupi je išlo nas deset hodočasnika. Juče oko šest časova smo krenuli iz Sabornog hrama u Bileći, imali smo nekih 60 kilometara puta i uveče smo stigli u Mrkonjiće oko 22 časa - naveo je Uljarević.

U Mrkonjićima - rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog danas će Svetom arhijerejskom liturgijom biti proslavljen praznik velikog svetitelja i čudotvorca koji je jedan od najpoštovanijih svetitelja u Hercegovini.

Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u Manastiru Ostrog u Crnoj Gori i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana