Piličić: Gradnja društvenog doma u Jakotini značila bi Hrvatima u Kotor Varošu

Srna
Piličić: Gradnja društvenog doma u Jakotini značila bi Hrvatima u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zoran Piličić danas je u Kotor Varošu razgovarao sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom o izgradnji objekta društvenog doma u naselju Jakotina, što bi mnogo značilo za Hrvate ovog kraja.

Piličić je istakao da se ovom izgradnjom stvaraju uslovi za češća okupljanja raseljenih Hrvata, ali i onih koji su se u potpunosti vratili na svoja ognjišta na području opštine Kotor Varoš.

"Sakan je obećao pomoć oko rješavanja prostorno-planske dokumentacije kako bi na proljeće mogli da krenemo u realizaciju ovog projekta koji će mnogo značiti za Hrvate ovog kraja, ali i da izvršimo sanaciju puta prema naselju Jakotina", rekao je Piličić.

On je izrazio zadovoljstvo što je na području opštine Kotor Varoš u protekle dvije godine uloženo 2.600.000 KM, zahvaljujući programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i Projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

"Nastojaćemo da realizujemo nove projekte za povratnike i interno raseljene ljude svih nacionalnosti jer je Kotor Varoš opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i kao takva je privlačna za život", rekao je Piličić i dodao da će kao rođeni Kotorvarošanin nastojati da unaprijedi svaku saradnju sa opštinom.

Sakan je naglasio da je saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda na visokom nivou i da je neophodno zajedničkim snagama rješavati životne probleme.

"Nastojimo stvarati jednake uslove za kvalitetan društveni život na cijelom gradskom području, tako da je naša obaveza da pružimo pomoć u izgradnji ovakvog tipa društvene infrastrukture, čime ćemo dodatno podstaći građane na još veću participaciju u društvenim procesima", rekao je Sakan.

On je izrazio nadu da će dosadašnja uspješna saradnja sa Konzulatom Hrvatske u Banjaluci biti nastavljena i zajedničkim naporima poboljšana.

Vlado Boban, načelnik opštine Velika u Požeško-slavonskoj županiju, koji je, takođe, prisustvovao današnjem sastanku, najavio je saradnju sa opštinom Kotor Varoš u zajedničkim projektima prema evropskim pretpristupnim fondovima, prije svega, u rješavanju putne infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana