Petrovo: Uručeni prehrambeno-higijenski paketi za 32 porodice

Srna
Petrovo: Uručeni prehrambeno-higijenski paketi za 32 porodice

PETROVO - U Petrovu su u okviru pomoći u borbi sa epidemijom virusa korona za 32 porodice uručeni prehrambeno-higijenski paketi, koje je obezbijedio USAID.

Paketi, koji su danas i juče isporučeni za dvanaest dijaliznih pacijenata i dvadeset porodica u stanju socijalne potrebe, obezbijeđeni su putem projekta “Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost”, kojeg implementira Katolički servis za pomoć /CRS/, saopšteno je iz Opštinske uprave Petrovo.

Načelnik opštine Ozren Petković poručio je da opštinska administracija nastoji da dođe do svih sugrađana kojima je u ovoj situaciji neophodna pomoć.

“Mi smo zaista kroz ovu epidemiju intervenisali na svim poljima, i podjelom sjemenskih paketa i socijalnim davanjima, a ovaj put smo odlučili da, između ostalog pomognemo dijalizne pacijente i druge porodice kojima je pomoć neophodna”, rekao je on.

Petković je istakao da veliku zahvalnost duguju USAID-u i projektu “Pro-budućnost” što su prepoznali tešku situaciju u lokalnim zajednicama, među kojima je i ovdašnja.

On je podsjetio da su zahvaljujući dobroj dugogodišnjoj saradnji sa USAID-om i CRS-om, kao implementatorom projekta “Pro-budućnost”proteklih godina u Petrovu realizovani brojni projekti, a posebno je naglasio pomoć koju je ova lokalna zajednica dobila za sanaciju katastrofalnih posljedica prouzrokovanih poplavama 2014. godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana