Petrović: Važna komunikacija između crkve i vlasti

Srna
Petrović: Važna komunikacija između crkve i vlasti

Trebinje - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, rukovodstvo Grada Trebinja i Njegovo preosveštenstvo vladika Grigorije, uz prisustvo gostiju, slomili su slavski kolač u gradskoj upravi povodom krsne slave Trebinja Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da su najvažnija komunikacija između crkve i vlasti, ali i svih građana, zbog stvaranja snažnije Republike Srpske, a samim tim i Trebinja.


On je istakao da je važno prepoznati ono dobro u ljudima i to iskoristiti na najbolji mogući način, za uklanjanje negativizma koji je ponekad prisutan.

Čestitajući krsnu slavu, vladika Grigorije je podsjetio da kada jedan čovjek pogriješi, on shvata koliko je lijepo biti dobar i tada mu treba govoriti šta je dobro učinio i da im je značajan.

"U našem narodu uvuklo se nešto suprotno, u kome se naglašava šta je taj neko pogriješio. Svaki čovjek kroz Preobraženje može da vidi da znači Bogu i zato ljudima treba reći žpogriješio si ali nam značišž", rekao je vladika Grigorije.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana