Petrović reže svoju i plate funkcionera u Trebinju

R. Mi.
Petrović reže svoju i plate funkcionera u Trebinju

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada biti prijedlog za smanjenje njegove plate za 1.200 maraka, te plata funkcionera za 30 odsto.

Petrović je naglasio da će njegova plata poslije smanjenja iznositi 2.800, umjesto 4.000 maraka.

On je na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine grada odbornike, koji su položili svečanu zakletvu, pozvao na jedinstvo i efikasan rad, izražavajući nadu da će ovaj skupštinski saziv podržavati sve dobre ideje i projekte. 

Za predsjednika parlamenta izabran je Dragoslav Banjak (SNSD), dok je mjesto potpredsjednika pripalo Bojanu Šapuriću (DNS), koji je sa 22 godine najmlađi kadar na ovoj funkciji u RS.

Odlučeno je da će zamjenik gradonačelnika biti Mirko Ćurić iz SNSD-a, a za vršioca dužnosti sekretara trebinjske skupštine izabran je Velibor Bodiroga.

Mandata su se juče odrekli odbornici SNSD-a Ljubica Miljanović i Mirko Ćurić, a na njihova mjesta sjeli su Blagoje Šupić i Željko Vučurević.

Novo skupštinsko rukovodstvo poručilo je da će prioriteti u njihovom radu biti uspostavljanje dobre komunikacije i saradnje u skupštinskim tijelima kako bi sjednice bile dobro pripremljene, a prijedlozi i programi na pravi način predstavljeni građanima Trebinja.

Koalicija SNSD-DNS-SP, Ujedinjena Srpska i Partija ujedinjenih penzionera, sa ukupno 17 odbornika, imaće većinu u Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana