Petrović: Niz neregularnosti u realizaciji ugovora o video-nadzoru Trebinj

Srna
Petrović: Niz neregularnosti u realizaciji ugovora o video-nadzoru Trebinj

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović smatra da je, zbog niza neregularnosti, potrebno izvršiti analizu projekta instalisanja video-nadzora u gradu, koji je realizovala prethodna gradska vlast.

On je rekao novinarima da je prilikom potpisivanja i realizacije ugovora o pokrivanju grada video-nadzorom bilo niz neregularnosti i da je to, očito, bio dio predizborne kampanje prethodne gradske vlasti.

Petrović je naglasio da će, ako kamere budu ostale postavljene u Trebinju, njima obavezno morati da raspolaže Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje, a da upravljaju licencirane osobe.

On je napomenuo da je video-nadzor trenutno u nadležnosti Civilne zaštite.

Načelnik CJB Trebinje Žarko Laketa potvrdio je Srni da Centar nije uključen u projekat i da nema kontrolu nad video-nadzorom koji je trenutno postavljen u gradu.

"Na prvom sastanku ću zamoliti gradonačelnika Petrovića da i mi budemo korisnici tog video-nadzora da bi u našem operativnom centru dežurni policajac 24 časa mogao da kontroliše dio grada koji je pokriven kamerama kako bi policija, u slučaju potrebe, mogla blagovremeno da interveniše", istakao je Laketa.

On je naglasio da je vrlo bitno reagovati u momentu, ne čekajući naknadne analize.

"Sada, kada se nešto desi, mi u skladu sa našim propisima i zakonima i u skladu sa naredbom tužilaštva tražimo izuzimanje određenih video-snimaka i na osnovu toga vršimo analize", rekao je Laketa.

Probnim postavljanje pet sigurnosnih kamera u Trebinju 23. septembra počela je realizacija projekta ugradnje video-nadzora na glavnim gradskim ulicama i saobraćajnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana