Petrović: Nezakonitosti u radu javnog preduzeća "Eko dep"

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je bijeljinskom Okružnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornih i službenih lica u javnom preduzeću Regionalna deponija "Eko dep" i "Dule trgotrans" zbog sumnje da su od 2014. do 2021. godine nesavjesno postupali i, prilikom fakturisanja cijena usluge deponovanja čvrstog komunalnog otpada na deponiju Brijesnica, umanjivali stvarnu količinu dovezenog otpada.

"Prilikom dovoza na deponiju svjesno su umanjivali količinu dovezenog otpada za nekoliko tona dnevno, te prilikom fakturisanja naplaćivali cijenu deponovanja manju od stvarno utvrđene. Tako su prouzrokovali štetu za Eko dep veću od 50.000 KM i istovremeno omogućili protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu za Dule trgotrans Bijeljina", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

On je rekao da će poslovanje u svim preduzećima, koja su u nadležnosti grada, i dalje biti pod lupom.

Petrović je naveo da se, na osnovu pristigle obimne revizorske dokumentacije, stiče utisak da je i u još nekim preduzećima u proteklom periodu na djelu bilo nedomaćinsko poslovanje, kojim je novac građana Bijeljine trošen na sumnjiv način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana